Breaking news

S-a aflat bonul câștigător la cea de-a doua ediție a Loteriei Bonurilor Fiscale

Ministerul Finanțelor a organizat duminică, la sediul Loteriei Române, a doua extragere a Loteriei bonurilor fiscale pentru bonurile emise în perioada 29 martie – 31 mai. În urma extragerii, a fost desemnat bonul câștigător emis pe 23 mia, în valoare de 135 lei.

bonuri fiscaleToți românii care au un bon fiscal emis pe 23 mai 2015, și a cărui valoare este cuprinsă între 135 lei și 135,99 lei, sunt norocoși.

Românii care au un bon fiscal câștigător trebuie să meargă la sediul unei administrații fiscale și să depună bonul.

În cazul în care vor fi mai mult de 100 de bonuri câștigătoare, Ministerul Finanțelor va organiza o nouă extragere aleatoare din bonurile depuse la ANAF și, va extrage 100 de câștigători.

Aceștia vor împărți premiul de un milion de lei, pus în joc de Ministerul Finanțelor.

Extragerea a fost publică și a fost transmisă, în direct, de televiziuni  prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Romane.

Extragerea din 28 iunie a avut trei etape, după cum urmează:

– etapa I: se va extrage o bilă, reprezentând luna emiterii bonului;

– etapa II: se va extrage o bilă, reprezentând ziua emiterii bonului;

– etapa III: se vor extrage 3 bile, reprezentând valoarea bonului.

La această extragere au participat toate bonurile fiscale emise în perioada 29 martie – 31 mai 2015, fără a fi necesară înregistrarea prealabilă a acestora într-o bază de date.

Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 29 martie – 31 mai 2015, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura Agenției Naționale de Administrare Fiscală, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de revendicare a premiului. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care se inscrie un număr unic de înregistrare.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câștigătoare, acestea vor fi centralizate și transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în “Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale” și verificarea autenticității bonurilor fiscale câștigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală.

Pentru prima loteria a bonurilor fiscale, organizată a doua zi de Paşte, au fost depuse 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar la polul opus s-au situat judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, câştigul fiind de 54,9 lei.

>