Breaking news

Rușii au cucerit centrala nucleară de la Cernobîl din Ucraina. Pericol de explozie nucleară

Armata rusă a invadat Ucraina şi a pus deja stăpânire pe centrala nucleară de la Cernobîl. Putin a dat ordin în toiul nopţii, la bombardarea Ucrainei.

Trupele rusești au controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl, unde au fost raportate lupte în cursul zilei.

Autoritățile ucrainene raportaseră că militarii ruși au pătruns în Ucraina de pe teritoriul Belarusului prin zona unde se află centrala nucleară.

Capturarea centalei de către forțele ruse a fost confirmată de un consilier prezidenițial de la Kiev, Mihail Podoliak, potrivt Reuters.

„Este imposibil să spui că centrala nucleară de la Cernobîl este în siguranță, după un atac complet lipsit de sens din partea Rusiei. Aceasta este una dintre cele mai serioade amenințări din Europa astăzi”, a declarat el.

Potrivit Ministrului britanic al Apărării, trupele ruse care au intrat în Ucraina din Belarus au ca tință capitala Kiev.

 Cancelarul federal german Olaf Scholz spune că președintele rus Vladimir Putin „nu va câștiga” și că lumea nu va reveni la vremurile Războiului Rece.

Putin ar trebui să nu subestimeze hotărârea NATO de a-şi apăra toţi membrii. Atacul Rusiei asupra Ucrainei înseamnă că acum are loc un război „cum nu am mai văzut în Europa de peste 75 de ani”, a spus Scholz.

Orașul-port Mariupol este sub un tir puternic și au fost raportate sute de explozii, a declarat o sursă diplomatică pentru agenția de presă Reuters, relatează BBC.

Mariupol este unul dintre cele mai mari porturi ucrainene de la Marea Azov și este situat în apropiere de linia frontului dintre forțele ucrainene și separatiștii din regiunea Donețk.

Capturarea acestui oraș ar ajuta Rusia să își asigure o rută terestră directă către Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

>