Breaking news

Rusia se retrage de la Eurovision din cauza Conchitei Wurst

Rusia calcă pe urmele Turciei, și anunță că părăsește concursul Eurovision. Motivul? Diva cu barbă din Austria, Conchita Wurst care pe 10 mai, a câștigat concursul la Copenhaga.

Conchita Wurst  -  rusiaRușii sunt foc și pară pe Diva cu barbă din Austria și amenință că vor părăsi concursul Eurovision. Parlamentarul Valerii Rishkin membru al partidului Comunist spune că ţara sa nu ar mai trebui să participe la Eurovision şi ar fi recomandat ca Rusia să creeze propria competiţie muzicală, „Vocea Eurasiei”.

Rezultatele ultimului concurs Eurovision a fost picătura care a umplut paharul. Trebuie să părăsim acest circ imediat, a venit timpul să nu mai tolerăm aceast concurs. În fiecare an, Rusia risipeşte 40 de milioane de euro pentru această nebunie„, a spus Rishkin.

Parlamentarul spune că Rusia are suficiente resurse şi posibilităţi pentru a organiza propriul concurs muzical, care ar trebui să se numească „Vocea Eurasiei„.

Am putut să găzduim evenimente globale, cum a fost Olimpiada de Iarnă, nu cred că am avea probleme dacă am face un concurs al nostru. Sunt convins că toate ţările din spaţiul euro-asiatic, dar şi alte state, vor îmbrăţişa această iniţiativă şi ne vor acorda sprijinul necesar„, a adăugat Rishkin.

Și Biserica ortodoxă rusă condamnă victoria austriacului travestit spunând că „a fost încă un pas către refuzarea identității creștine a culturii europene„, potrivit purtatorului ei de cuvant, Vladimir Legoida.

Adjunctul Comisiei Parlamentare pentru Protejarea Familiei, Femeilor şi Copiilor din Duma de Stat, Olga Batalina, a declarat că rezulatele de la Eurovision sunt ruşinoase şi sunt urmările „propagandei culturii netradiţionaliste, inculsiv cea care promovează drepturile homosexualilor„.

Ceea ce uită parlamentarul rus și Biserica Ortodoxă rusă este faptul că în anul 2003, trupa de lesbiene Tatu, a reprezentat Rusia la Eurovision. Atunci nu au mai comentat nimic că cele două fete se țineau de mână și se sărutau în văzul tuturor pe scenă.

Rusia a câștigat o singură dată concursul Eurovision, în anul 2008, când ediția a fost găzduită de Serbia la Belgrad, prin Dima Bilan.

În ciuda criticilor venite din partea politicienilor ruși și a Bisericii ortodoxe, Conchita Wurst a fost votată masiv de ruși, astfel că austriacul s-a clasat pe locul trei la televot în Federația Rusă.

Rusia nu ar fi prima țară care părăsește concursul Eurovision. Turcia nu mai participă la concurs de trei ani de zile, invocând faptul că cinci țări, în speță: Germania, Franța, Spania, Italia și Marea Britanie, sunt calificate direct în finală.

De doi ani de zile, televiziunea națională din Turcia organizează concursul internațional “Turkvision” va fi un concurs anual, la care vor participa reprezentanţii a 20 de ţări şi regiuni autonome populate cu minorităţi turceşti.

Și Italia a părăsit concursul Eurovision în anul 1997, și a revenit după o pauză de 14 ani, la ediția din 2011. Și alte țări precum Polonia, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Andorra, Slovacia, au părăsit pe rând concursul invocând motive financiare.