Breaking news

Rusia, pusă la punct de Parlamentul European prin intermediul unei rezoluții

loading...

Parlamentul European a adoptat joi, o rezoluție prin care îi cere Federației Ruse să respecte opțiunile politice ale statelor membre ale UE.

ue si rusiaMinisterul Afacerilor Externe salută adoptarea la 12 septembrie 2013, de către Parlamentul European, cu majoritate de voturi, a unei rezoluţii prin care face apel la Federaţia Rusă să respecte opţiunile politice ale statelor partenere, în contextul presiunii exercitate de aceasta la adresa statelor din Parteneriatul Estic (în perspectiva viitorului Summit al Parteneriatului Estic de la Vilnius).

În acest context, Parlamentul European reaminteşte că principiile egalităţii şi respectului pentru drepturile generate de suveranitate, bună cooperare între state şi îndeplinirea cu bună credinţă a obligaţiilor prevăzute de dreptul internaţional sunt fundamentale în relaţiile între state.

În textul rezoluţiei, se exprimă, totodată, convingerea că reformele economice şi politice din statele partenere, în baza valorilor şi standardelor UE, contribuie la consolidarea stabilităţii, prosperităţii şi cooperării pe continentul european.

De asemenea, Parlamentul European face un apel la adresa Comisiei Europene şi a Serviciului European de Acţiune Externă să continue să susţină statele partenere, prin transmiterea unui mesaj puternic de sprijin pentru acestea.

În acelaşi timp, statele partenere sunt încurajate să-şi accelereze eforturile pentru finalizarea pregătirilor interne în perspectiva Summit-ului de la Vilnius.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>