Breaking news

Rusia, huiduită masiv de public la Eurovision 2014

Rusia a fost huiduită la scenă deschisă, marți seară, de către publicul prezent în B&W Hallerna din Copenhaga, la prima semifinală Eurovision 2014.

rusia huiduita la eurovision 2014Din cauza politicii războinice a lui Vladimir Putin, fanii Eurovision se răzbună pe Rusia.

Gemenele Tolmachevy Sisters, care în 2006 au câștigat Eurovision Junior, concurs găzduit de București, reprezintă în acest an Rusia la Eurovision cu piesa Shine.

Cele două rusoaice au cântat bine, curat, au avut un show scenic grandios și totul  a fost în regulă până în momentul anunțării celor zece țări care s-au calificat în finală.

În momentul în care unul din prezentatorii showului a anunțat numele Rusiei, ca țară calificată în finală, întregul public prezent în sală a început să huiduie puternic în semn de nemulțumire.

Rusia a fost anunțată ca fiind a treia țră calificată în finala Eurovision, după Muntenegru și Armenia. Atât de tare au huiduit spectatorii de la Copenhaga că prezentatorul nu s-a mai auzit preț de câteva secunde.

Huiduiala internațională a Rusiei la Eurovision vine în contextul în care Putin și-a anexat Crimeea la Federația Rusă și vrea să destabilizeze Ucraina.

Ținând cont de comportamentul publicului de la Eurovision, este de așteptat ca majoritatea țărilor occidentale să nu voteze mai deloc piesa Rusiei, în finala de sâmbătă.