Breaking news

Rusia Bombardează masiv Kievul. Peste 75 de rachete au fost lansate deasupra Ucrainei

Rusia a lansat un atac masiv aerian în Ucraina, deasupra oraşelor Kev şi Livov, ca răspuns la bombardarea podului din Crimeea. Zelenski a catalogat atacul ruşilor de luni, drept unul terorist pentru că a vizat infrastructura energetică şi locuinţele civile.

Rusia a bombardat luni dimineaţă, mai multe oraşe din Ucraina, omorând civili şi provocând întreruperea curentului şi încălzirii.

Zelenski a declara că au fost lansate zeci de rachete şi atacuri cu drone iraniene care au vizat Ucraina de la nord la sud şi de la est la vest, lovind capitala Kiev, precum şi regiunile Hmelniţki, Lviv (Liov), Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

“Ei vor (să provoace) panică şi haos, vor să distrugă sistemul energetic” al Ucrainei, a susţinut Zelenski într-o înregistrare video difuzată pe reţelele sociale.

Volodimir Zelenski a mai subliniat că Rusia a întreprins special atacurile sale luni, pentru a provoca cât mai multe pierderi posibile în rândul oamenilor.

Atacurile ruse care au avut loc luni dimineaţa asupra Kievului s-au soldat cu cel puţin cinci morţi şi 12 răniţi.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat “extrema îngrijorare” după seria de atacuri ruse care au vizat luni dimineaţa mai multe regiuni ucrainene şi a promis că va creşte ajutorul militar al Franţei pentru Ucraina.

Şi Germania va livra în câteva zile Ucrainei un prim sistem de apărare antiaeriană IRIS-T SLM, a anunţat luni ministrul german al apărării Christine Lambrecht.

Armata ucraineană a afirmat că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării, informează AFP şi Reuters.

>