Breaking news

Rusia bate în retragere. Camioanele au început să părăsească teritoriul Ucrainei

loading...

Somată de SUA, UE și ONU, Rusia a cedat și a început să-și retragă, unul câte unul, camioanele care au transportat ajutoare umanitare în estul Ucrainei.

camioane rusia in ucrainaConvoiul rus care a transportat vineri ajutoare umanitare în estul Ucrainei fără permisiunea guvernului de la Kiev a revenit sâmbătă în Rusia, a anunțat direcția vamală a Serviciului Federal de Securitate.

Informația privind retragerea camioanelor, a fost confirmată și de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Coloana convoiului umanitar, după ce a lăsat încărcătura în Lugansk, a revenit pe teritoriul Rusiei. Primele vehicule au intrat deja pe la postul de control (rus) Donețk”, a declarat pentru Interfax purtătorul de cuvânt regional al direcției vamale, Nicolai Sinițin. 

Observatorii OSCE au confirmat revenirea în Rusia a primelor camioane din controversatul convoi umanitar rus care a ajuns vineri seară în Lugansk, bastion al rebelilor proruși din estul Ucrainei. 

Revenirea camioanelor în Rusia ar putea contribui într-o oarecare măsură la reducerea tensiunilor în regiune, pe fondul sosirii la Kiev a cancelarului german Angela Merkel, care va discuta cu autoritățile ucrainene despre modalitățile de a pune capăt crizei. 

Convoiul, format din circa 220 de camioane, a intrat vineri în Ucraina fără să aibă permisiunea guvernului de la Kiev și fără escortă din partea Crucii Roșii. 

Oficialii de la Kiev au calificat drept “invazie” și “încălcare ale normelor dreptului internațional” intrarea fără autorizare a convoiului rus în Ucraina. 

loading...