Breaking news

Rusia ar putea rămâne fără Mondialul de Fotbal din cauza războiului cu Ucraina

Uniunea Europeană pregătește un pachet de sancțiuni extrem de dure la adresa Rusiei din cauza susținerii prorușilor din estul Ucrainei. Federația Rusă ar putea rămâne fără organizarea Mondialului de Fotbal din 2018, iar sportivii săi vor fi eliminați din competițiile internaționale.

putin - ue - sanciuniUE se pregătește să-i dea lovitura de grație lui Putin. Îi izolează sportivii din toate competițiile internaționale și îi ridică dreptul de a organiza Mondialul de Fotbal din 2018.

Dacă Putin nu își retrage trupele din estul Ucrainei, UE va pune în practică toate aceste sancțiuni.

În replică, Putin aduce argumente în susținerea să că FIFA a spus că implicarea politicului în fotbal este interzisă.

Sper că aceste sancţiuni nu vor fi aplicate. FIFA a anunţat deja că fotbalul şi sportul n-au legătură cu politica şi cred că asta e calea de urmat“, a declarat Putin, citat de Sport Express.

Uniunea Europeană vrea este excluderea echipelor de fotbal din Champions League şi Europa League, precum şi excluderea Rusiei din calendarul Formulei 1, dar și interzicerea participării sportivilor ruși în comeptițiile internaționale.

Campionatul Mondiale de Fotbal din 2018 ar urma să fie găzduit de orașele Moscova, Kaliningrad, Sankt Petersburg, Volgograd, Kazan, Novgorod, Samara, Saransk, Rostov pe Don, Soci și Ekaterinburg. Iar bugetul alocat pentru organizarea turneului final este de 15 miliarde de dolari.

Oficialii europeni  ar putea bloca şi companiile statului rus din a face profit în U.E., cat și interzicerea participării la evenimente internaționale a artiştilor şi oamenilor de afaceri ruşi.

>