Breaking news

Rusia a invadat Ucraina. O coloană militară a pătruns prin frontiera de la Donețk

Un convoi militar rus, format din 70 de vehicule, a pătruns joi noapte prin frontiera de la Donețk, pe teritoriul Ucrainei. Informația a fost confirmată atât de Ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius, cât și de oficialii de la Kiev.

armata israelianaRusia a invadat în mod oficial, Ucraina. Federația Rusă a trimis în Ucraina un convoi militar care să vină în ajutorul insurgenților proruși și să-i ajute să pună stăpânire pe regiunea din estul Ucrainei.

Suntem foarte îngrijorați de evoluția situației din Ucraina, pe de o parte, vorbim atât de mult despre așa-numitul convoi umanitar, pe de altă parte, dar în același timp vedem că situația continuă să se agraveze și avem informații că în timpul nopții 70 de piese de echipament militar rus au trecut granița”, a spus Linkevicius la sosirea la Bruxelles, unde are loc o reuniune de urgență a Consiliului Afaceri Externe al UE, consacrată mai ales evenimentelor recente din nordul Irakului.

Și Ucraina a confirmat vineri pătrunderea unei coloane militare ruse pe teritoriul său printr-un punct de trecere al frontierei controlat de separatiștii proruși în Est.

O coloană militară rusă a trecut frontiera prin punctul de trecere de la Izavarine. Nu dispunem de informații privind numărul de vehicule din acest convoi”, a declarat pentru AFP, Oleksii Dmitrașkivski, un purtător de cuvânt al operațiunii militare ucrainene din estul țării.

Publicațiile The Telegraph și The Guardian au relatat anterior că un convoi militar rus, având în componență vehicule blindate, camioane militare și alte vehicule logistice, ar fi intrat vineri pe teritoriul Ucrainei.

Convoiul format din cel puțin 23 de vehicule a așteptat joi seară căderea întunericului pentru a folosi un drum unde gardul de sârmă ghimpată de la granița ruso-ucraineană era distrus și a intra pe teritoriul din estul Ucrainei controlat de rebelii proruși.

Trecerea frontierei ar fi avut loc în apropierea localității ruse Donețk, situată la circa 200 de kilometri de orașul omonim ucrainean care este unul dintre fiefurile insurgenților separatiști proruși din estul Ucrainei.

Armata ucraineană susține că a distrus o parte dintre vehiculele militare ruseşti care au pătruns aseară în estul ţării, a anunţat purtătorul de cuvânt al forţelor armate.