Breaking news

Rudel Obreja a fost revocat

Președintele FR de Box, Rudel Obreja, a fost revocat din funcție, în urma scandalului cu AIBA.

Decizia de revocare a lui Obreja a fost laută sâmbătă de Adunarea Generală extraordinară a Federaţiei Române de Box, întrunită la sediul ANST.

Pentru ca Adunarea Generală să poată avea loc era nevoie de prezenţa a jumătate plus unu din cluburile afilite, respectiv 80 de cluburi, ceea nu s-a întâmplat la ora 10.00, la care a început şedinţa de la ANST. Biroul Federal al FRB, întrunit de urgenţă, a decis convocarea unei noi Adunări Generale pentru ora 10.45, de această dată nemaifiind nevoie de cvorum, membrii prezenţi putând vota.

Înainte de a începe votarea, Rudel Obreja, a cerut în repetate rânduri să ia cuvântul, însă nu a fost lăsat de cei prezenţi în sală.

În favoarea revocării lui Rudel Obreja au votat 48 de persoaneiar una s-a abținut.

Revocarea vine după scandalul în care a fost implicat Obreja cu AIBA. Pe 6 septembrie 2011 Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), a decis excluderea Federaţiei Române de Box(FRB), ca urmare a diferendului pe care îl are cu actualul preşedinte Rudel Obreja.

În urma aplicării dezafilierii, boxeorii români nu mai pot participa la competițiile internaționale și nici la Olimpiada din 2012.

Obreja a atacat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv care a decis să spuspende decizia AIBA până la judecarea cauzei. Drept urmare, până la pronunțarea unei decizii definitive, sportivii români pot participa la competițiile internaționale.

 

 

>