Breaking news

Rudel Obreja a câștigat procesul cu Federaţia Internaţională de Box

Rudel Obreja, Preşedintele Federaţiei Române de Box, a câştigat procesul intentat Federaţiei Internaţionale a Boxului Amator (AIBA) la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să aprobe recursul formulat de FRB împotriva AIBA, prin care Federația Română de Box era dezafiliată, iar sporivii români nu mai aveau dreptul de a participa la competiții sportive internaționale.

Iată ce a decis Tribunalul de Arbitraj Sportiv:

1. Apelul formulat de FR Box împotriva deciziei AIBA, din 13 aprilie 2011, este admis.

2. Decizia Biroului Comitetului Executiv AIBA, din 8 martie 2011, este declarat ca neavând bază legală nici în Statutul AIBA şi nici în Codul de disciplină AIBA.

3. Decizia Comitetului Executiv AIBA, din 13 aprilie 2011, şi decizia Comisiei de disciplină AIBA, din 25 martie 2011, aşa cum face referire decizia Comitetului Executiv AIBA, sunt anulate.

Pe 8 martie, Comitetul Executiv al AIBA a decis suspendarea provizorie a FRB. Decizia a fost luată după ce FRB a anunţat alegeri pentru conducerea sa pentru data de 27 octombrie 2010, cu scopul înlocuirii preşedintelui aflat în stare de suspendare, dar acest lucru nu a avut loc. Pe 2 decembrie 2010, AIBA a acordat FRB încă două luni pentru a organiza alegeri, însă forul naţional nu a respectat acest termen, iar Obreja a continuat să îndeplinească funcţia de preşedinte, deşi era în stare de suspendare.

În septembrie, TAS a aprobat solicitarea FRB de a suspenda punerea în aplicare a deciziei AIBA de excludere provizorie şi pierdere a calităţii de membru AIBA, până la soluţionarea litigiului dintre AIBA şi FRB.

Problemele dintre Rudel Obreja și AIBA s-a declanșat în timpul JO de la Beijing, din 2008, când oficialul român i-a acuzat pe oficialii federaţiei internaţionale că ar fi manipulat arbitrajele meciurilor din cadrul turneului olimpic.