Breaking news

Roxana Bîrcă, prinsă dopată la Universiada din Kazan

Șoc în atletismul românesc, după ce Roxana Bîrcă, medaliată cu aur în proba de 5ooo de metri la Universiada de vară de la Kazan, a fost depistată pozitiv la controlul doping.

roxana bircaLa 19 zile de când a devenit campioană universitară la 5000 de metri, Roxana Bîrcă a fost prinsă dopată.

Ioan Dobrescu, secretarul COSR a făcut-o praf pe atletă, declarând pentru ProSport că: Este o ruşine inimaginabilă. Nu am mai avut un sportiv descoperit dopat la o competiţie de o asemenea anvergură de la Olimpiada de la Sidney. COSR testează de atunci orice sportiv care merge la competiţii sub egida olimpică şi nu înţeleg de ce nu s-a procedat şi acum la fel, cu lotul de la Universiadă. Este o lipsă totală de profesionalism.

În vârstă de 26 ani, Roxana Bîrcă, sportiva antrenată de Augustin Barbu a trecut linia de sosire a probei de 5.000 de metri din cadru Universiadei de la Kazan, în 15:39,76.

Duminică, Roxana Bîrcă a adus ultima medalie de aur a delegației României, la Campionatele Balcanice, în proba de 5000 de metri, fiind cronometrată  în 15 minute 40 secunde și 61 sutimi.

Roxana este legitimată la CSA Steaua şi a participat la JO de la Londra, fiind specialistă în probele pe distanţe lungi, de 5.000 şi 10.000 de metri.

Pentru că a fost depistată pozitiv, Roxana Bîrcă nu va face parte din lotul de atletism al României care va merge la Mondialele de Atletism de la Moscova din luna august.

Dacă controlul doping este confirmat 100% și de a doua probă biologică, Roxana Bîrcă va rămâne fără medalia de aur de la Universiadă și de la Campionatele Balcanice și va fi suspendată de Federația Română de Atletism și CSOR pentru minim 18 luni.