Breaking news

ROventura poposește în Maramureș pentru a vă prezenta frumusețile de la poalele munților Rodnei

“ROventura” își continuă călătoria, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, în Maramureș oferindu-ne și de această dată povești interesante, una și una, de la Borșa, acolo unde am descoperit deja o parte din frumusețile de la poalele munților Rodnei.

În această ediție, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, trecem pragul Muzeului Rădăcinilor, unic în țară, traversăm Prislopul, cea mai înaltă trecătoare din Carpații Orientali și rămânem fascinați de Raiul de la Mănăstirea Pietroasa.

Un prim popas, la Muzeul Rădăcinilor, ne oferă o inedită colecție, născută din iubirea de țară și de natură a maramureșeanului Ștefan Grec, impresionând pe oricine ajunge să-i calce pragul.

De la granița cu județul Suceava, apucăm înapoi pre Borșa, traversând Prislopul, cea mai înaltă trecătoare din Carpații Orientali. Rareori e spartă liniștea din pasul dintre nori, așa că ne atrag și nouă atenția mulțimea de oameni, mașini și sunetul motoarelor turate.

Borșa este o atracție pentru iubitorii de aventură, adrenalină și turism activ, iar Maramureșul poate fi descoperit și așa, la volanul sau pe scaunul din dreapta al unei mașini puternice și ne vom bucura de un inedit spectacol al cailor putere pentrun ca apoi, fascinați de tihna Maramureșului, sa pornim către poalele Pietrosului Rodnei.

Construită în stilul clasic, consacrat în Nordul țării, mănăstirea Pietroasa îmbogățește tezaurul spiritual și cultural al Maramureșului. Curtea lăcașului de cult arată ca o mică grădină a Edenului, la fel și frumusețea ce o înconjoară.

>