Breaking news

Roventura ajunge sâmbătă, pe plaiuri bistrițene, la Băile Figa

Călătoria „ROventura” ne poartă pașii, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, pe plaiuri bistrițene, într-unul dintre orașele vechi ale Transilvaniei, care încearcă să construiască pe baza trecutului, un viitor demn de menționat, peste timp. 

Cunoscut pentru domeniile Bethen, herghelia de cai Lipițan, cultură și tradițiile sale, orașul Beclean se remarcă astăzi îndeosebi prin stațiunea Băile Figa. Dar până să ajungem acolo, George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele „ROventura”, ne invită să luăm la pas micul centru urban transilvănean.

Vreo cinci kilometri îi despart de satul devenit cartier al Becleanului și stațiune de interes local, deși în stațiunea ridicată de la zero ajung, astăzi, oameni din toată țara. Băile Figa reprezinta o oază de sănătate, în inima naturii, un loc absolut frumos. Un izvor de apă sărată, o groapă de nămol și-o idee au stat la baza stațiunii de astăzi. Împachetările cu nămol, aerosolii sau băile în ape sărate sunt la mare căutare, dar nici bazinele cu apă dulce, plajele ori toboganele nu sunt mai puțin atractive.

Centrul sportiv și spațiul de joacă rivalizează, în preferințele tinerilor, cu cel mai lung tobogan din țară și cu ochiurile de apă, parcă nesfârșite, îmbrățișate de plaje cu nisip ori petice de verdeață. E o bucurie să constatăm cum Complexul Balnear de la Băile Figa a pus Becleanul pe harta turistică a țării. Centrul social de zi oferă o multitudine de servicii socio-medicale, cum nu există în multe locuri din țară, iar complexitatea terapiilor de recuperare fizică și psihică de aici vor contribui și ele, din plin, la reputația tinerei stațiuni.

Gândit inițial ca un spațiu de recuperare și revitalizare, centrul recreativ este ales tot mai des de oameni care vin aici pentru distracție și relaxare.

>