Breaking news

Rovana Plumb: Niciun pensionar nu are venituri mai mici de 350 de lei

loading...

Ministrul Muncii, Rovana Plumb a declarat miercuri, că în România, niciun pensionar nu are un venit lunar, mai mic de 350 de lei.

rovana plumb - baniMinistrul Muncii a făcut aceste precizări după ce pe internet au apărut fotografii cu mai multe cupoane de pensie în care se arată că unii pensionari ar primi mai puțin de 350 lei, lunar.

„Conform legii, niciun pensionar din România nu are venituri mai mici de 350 de lei. Am văzut şi eu fluturaşi pe internet sau comentariile nefericite ale unor politicieni. Cupoanele de pensii pe care apar sume de sub 350 de lei nu reflectă veniturile complete ale titularilor. Există unele situaţii în care suma înscrisă pe fluturaş este mai mică de 350 lei, dar niciun pensionar nu are un venit mai mic de 350 de lei. Aceste situaţii sunt foarte clare. Este vorba de persoanele care beneficiază, prin cumul, de unul sau de mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât şi de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum şi de drepturi stabilite şi plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale. La acordarea pensiei sociale minime garantate se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor acestor venituri. Întotdeauna ele trebuie să depăşească 350 lei. Pensia socială minimă garantată se acordă în situaţia în care veniturile prevăzute anterior, însumate, se situează sub 350 lei. Prin urmare, nu există pensionar în această ţară cu un venit mai mic de 350 de lei”, a precizat Rovana Plumb, într-un comunicat de presă, remis exclusivNEWS.ro.

loading...