Breaking news

Rovana Plumb l-a demis pe directorul Agenției de Protecție a Mediului Argeș

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice Rovana Plumb l-a demis din funcție pe directorul executiv al Agenției de Protecție a Mediului Argeș, Mariana Ionescu, ca urmare a incendiului de la Câmpulung.

rovana plumb - parfumuriLa câteva ore de la izbucnirea incendiului de pe platforma „Câmpulung Industrial Park”, ce aparține societății comerciale Global Eco Center S.R.L., Rovana Plumb s-a supărat pe șefa de la Argeș întrucât aceasta nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Motivul demiterii este acela că nu a emis notificarea prealabilă suspendării Autorizației de Mediu, acordată societății comerciale Global Eco Center S.R.L. pentru platforma „Câmpulung Industrial Park”, desi au existat controale repetate si amenzi acordate acestei societati de catre Garda de Mediu.

În urma controalelor efectuate în cursul anului 2013, G.N.M. – CJ Argeş a constatat nerespectări ale condiţiilor din Autorizaţia de Mediu, motiv pentru care societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei. GNM-CJ Argeş a transmis către APM Argeş o propunere de notificare prealabilă, în vederea suspendării actului de reglementare, în data 22 aprilie 2013. APM Argeș, prin directorul executiv, Mariana Ionescu nu a emis notificarea prealabilă suspendării Autorizației de Mediu, decât la data de 10 septembrie 2013, adică după un nou control al GNM-CJ Argeș.

Global Eco Center SRL deţine Autorizaţia de mediu nr. 106/05.05.2010, revizuită în data de 20.07.2012, pentru punctul de lucru situat în localitatea Câmpulung, str. Traian, nr. 223, parcul industrial “Câmpulung Industrial Park” – judeţul Argeş, pentru următoarele activităţi: colectarea şi epurarea apelor uzate. colectarea deşeurilor nepericuloase, colectarea deşeurilor periculoase; tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase, tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase, demontarea, dezasamblarea VSU pentru recuperarea materialelor, recuperarea materialelor reciclabile sortate, comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor,  depozitări, activităţi şi servicii de decontaminare.