Breaking news

Rovana Plumb, invitată de Prinţul Charles la reședinţa Clarence House

loading...

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, va avea o întrevedere cu Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales.

rovana plumb si printul charlesÎntâlnirea se va desfășura la  reședinţa oficială din Londra a moștenitotului Coroanei Britanice. Oficialul român efectuează o vizită de trei zile în capitala Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

După deplasarea din Statele Unite ale Americii, de la începutul lunii octombrie,  ministrul  Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, continuă, la Londra, seria de contacte la nivel înalt, pentru a extinde proiectele de mediu din România și a le integra în programe europene și chiar globale.

In acest sens, o primă întâlnire a ministrului Rovana Plumb are loc astăzi, înainte de prânz, cu Steve CREED, Director of Wales and New Programmes, WRAP (Waste & Resources Action Programme). Scopul întrevederii este identificarea posibilităţilor de colaborare și adaptare  în România a programului britanic, gândit pentru a încuraja reducerea risipei alimentare. La rândul său, ministrul român a lansat, în țară, în același scop,  împreună cu Ministerul Agriculturii, iniţiativa “Mănâncă. Gândește. Economisește”.

Pe agenda de lucru a ministrului român al Mediului figurează, de asemenea, o întalnire la Camera Lorzilor cu distinse personalităţi politice britanice, precum Lord Howell și Lord Leach of Fairford. La House of Lords va fi prezentă și scriitoarea britanică Jessica Douglas Home, președinta Fundaţiei Mihai Eminescu Trust – organizaţie ce dezvoltă programe de revitalizare a satului românesc – aflată sub înaltul patronaj al Prinţului Charles.

De asemenea, deosebit de importantă este întâlnirea de lucru a ministrului român cu omologul britanic Eduard Davey, secretar de stat pentru Energie și Schimbări Climatice, după vizita acestuia, în luna iunie, la București.  În cadrul reuniunii se are în vedere definitivarea unei declaraţii comune privind creșterea verde.

Vizita ministrul Rovana Plumb la Londra va fi încununată de primirea acesteia de către Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales la Clarence House – reședinţa oficială din Londra a Alteţei Sale.

Vom reveni cu vești importante în următorul nostru comunicat în legătură cu pașii concreţi pe care Guvernul României îi va întreprinde pentru prima dată, prin Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, într-o relaţie de parteneriat cu o fundaţie patronată de moștenitorul Coroanei Britanice, Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>