Breaking news

Rovana Plumb a participat la acţiunea de ecologizare a Lacului Văcăreşti

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a participat sâmbătă la acţiunea de ecologizare a zonei Lacului Văcăreşti,  desfăşurată de minister împreună cu Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, Coaliţia pentru Mediu, Asociația Environ, National Geographic, reprezentanţi ai Primăriei  Bucureşti, precum şi numeroşi voluntari.

Ministrul Rovana Plumb a declarat că doreşte ca zona Lacului Văcăreşti să devină un refugiu verde pentru bucureşteni şi că, în momentul de faţă, este deja constituită Comisia Ştiinţifică, ai cărei specialişti lucrează la studiul de fundamentare necesar pentru procesul de desemnare a zonei drept arie naturala protejată.

Aşa cum am promis, ne-am ţinut de cuvânt şi am pus in mişcare acest proiect. Am constituit deja Comisia Ştiinţifică, din care fac parte specialişti reputaţi, membri ai Academiei Române, specialişti de la Muzeul Antipa şi bineînţeles domnul profesor Lascu, de la National Geographic. În momentul de faţă, Comisia se află în faza studiului privind speciile care sunt considerate a fi protejate şi se află in acestă zonă”, a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Ministrul Rovana Plumb a precizat că în cadrul procesului de declarare a zonei arie naturală protejată se vor respecta toate normele în vigoare şi că proprietarii vor fi despăgubiţi. „Urmează ca după ce se identifică aceste specii, să se delimiteze clar perimetrul ariei protejate şi să se stabilească modul de despăgubire a proprietarilor. În mod clar vom respecta exact prevederile legale în vigoare atunci când se instituie o arie protejată şi, în acest sens, specialiştii de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor vor stabili, împreună cu noi, care sunt măsurile de luat. Conform reglementărilor în vigoare, proprietarii vor fi despăgubiţi”, a subliniat Rovana Plumb.

În cadrul acţiunii ministrul Rovana Plumb a semnat petiția pentru acordarea statutului de arie protejată pentru Delta Văcărești, iniţiată de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta.

Evenimentul s-a derulat sub denumirea “Delta” Văcăreşti: un plămân în Bucureşti!

>