Breaking news

Roșia Montană scoate oamenii în stradă. 10.000 de oameni pe străzile Capitalei

Peste 10.000 de persoane au protestat duminică seară, pe străzile Capitalei, blocând traficul pe Șoseaua Ștefan cel Mare și mai apoi pe Calea Moșilor. Manifestanții se opun proiectului Roșia Montană.

proteste rosia montanaÎn a opta zi consecutivă de proteste ani Roșia Montană, numărul protestatarilor a crescut incredibil. dacă sâmbătă seară circa 2.000 de persoane au protestat în fața sediului TVR, întrucât televiziunea nu dă știri despre ei, duminică seară, numărul manifestanților a crescut de cinci ori.

Protestatarii au pornit în marș din Piața Victoriei, pe Șoseaua Ștefan cel Mare iar la Obor, au făcut dreapta pe Calea Moșilor către Universitate.

Înarmați cu steagurile României, steaguri cu Roșia Montană, pancarte cu mesaje anti-guvernamentale, protestatarii mergeau la pas și făceau n zgomot infernal cu ajutorul sticlelor de plastic. Manifestanții scandau împotriva proiectului cu cianuri de la Roșia Montană și îndemnau oamenii de pe margine să li se alăture.

Este cea mai mare desfășurare de forțe din ultimele opt zile de când a început protestul în Capitală.

Peste șase mii de protestatari au ieșit și pe străzile din Cluj, în solidar cu cei de la București.

Protestatarii s-au mobilizat în număr atât de mare pe rețeaua de socializare Facebook.

Manifestanții spun că s-au săturat până peste cap de politicieni că nu mai au încredere în ei și că nu renunță la proteste decât în momentul în care se va renunța la proiectul Roșia Montană adoptat de Guvernul Ponta pe 27 august și trimis spre aprobare, Parlamentului României.