Breaking news

Romii au protestat la Guvern, cerând drepturi și locuri de muncă

Aproximativ 100 de romi, aduși de Alianța Civică Democrată a Aromilor, în fața Guvernului României, au protestat timp de câteva ore, cerându-și drepturile.

Romii aduși cu autocarele din mai multe județe limitrofe Capitalei, habar nu aveau pentru ce fuseseră aduși la protestul de la Guvern. Dacă unii spuneau că au venit să își ceară drepturile și locuri de muncă, alții mai dezghețați spouneau că se simt discriminați în propria țară și că vor să nu mai fie manipulați doar la alegeri de către partide.

Alianța Civică Democrată a Romilor a vut ca prin intermediul protestului să îl atace pe deputatul Nicolae Păun, din Partida Rompilor, pe care îl acuză că nu își ajută etnia.

ACDR protestează față de lipsa de interes și acțiune a guvernului României pentru integrarea romilor și împotriva încălcării prin lege a principiilor democrației și plurarismului politic. Guvernul României, Partida Romilor – organizație politică din arcul guvernamental, și deputatul Nicolae Păun, manifestă dezinteres total față de situația din ce în ce mai gravă a comunităților de romi”, se arată în protestul oficial al Alianței Civice, organizatoarea protestului.

Unii protestatari au spus că s-au simțit mai bine tratați în franța unde muncau trei zile și trăiau o lună, în timp ce în România mor de foame și că sunt nevoiți să cerșească sau să fure, pentru a putea supraviețui.

Însă, aproape niciunul dintre protestatari nu știau de faptul că Ministrul de Interne din Franța, Manuel Valls, a spus marți că Franța nu vrea să priemască mizeria Europei, cu referire directă la romii din România și Bulgaria.

>