Breaking news

Romatsa dă vina pe supraviețuitorii accidentului aviatic

loading...

Romatsa își justifică incompetența în localizarea avionului prăbușit în Munții Apuseni, acuzând victimele tragediei aviatice, pe motiv că acestea și-au sunat rudele.

romatsa - avion prabusitLa două săptămâni de la producerea tragediei aviatice, Romatsa dă vina pe victime pentru că nu a fost în stare să localizeze avionul căzut în munți. ROMATSA a publicat un raport în care arată că operaţiunea de salvare a durat mai mult din cauza condiţiilor meteo, și că “răniţii au creat confuzie şi au îngreunat operaţiunea de salvare”.

Modalitatea de alertare a acestui accident de aviaţie a avut particularitatea constând în faptul că, imediat după producerea accidentului, supravieţuitorii au sunat diverse persoane private care, la rândul lor au apelat organizaţii fără atribuţiuni pe linia căutării şi salvării, ceea ce a creat confuzii în prima jumătate de oră de la accident”, se arată în raportul ROMATSA.

Numai că în raportul Guvernului Ponta, realizat în 22 ianaurie, se scrie negru pe alb că: ROMATSA Bucureşti NU a manifestat  un rol activ în conformitate cu competenţele prevăzute de lege, NU a luat măsurile necesare în vederea stabilirii zonei de căutare a aeronavei dispărute şi NU a declanşat operaţiunile de căutare, conform Regulamentului aprobat prin HG 471/2008.

Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti, şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, pe 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

loading...