Breaking news

Românul Nicolae Kovacs a câștigat Cupa Academiei de Golf Demis Papillon

loading...

Cupa Academiei de Golf Demis Papillon, unul dinte cele mai mari turnee de golf din Europa Centrală și de Sud Est a fost câștigată de un român. Nicolae Kovacs un pasionat jucător de golf, a reușit să câștige turneul după doar 67 de lovituri, o performanță notabilă, dacă ținem cont de faptul că, în trecut, competiția era câștigată cu minimum 72 de lovituri.

Demis Papillon - cupa golfCupa Academiei de Golf Demis Papillon a atras anul acesta peste 120 de jucători din 10 țări, printre care România, Bulgaria, Polonia, Mexic, Germania și Franța.

Este o nouă ediție a turneului de golf câștigată de un jucator român, Nicolae Kovacs atăturându-se astfel lui Bruno Negoiță, câștigătorul de anul trecut și Gabriel Iuşan câștigătorul ediției din 2011.

Nivelul jocului a crescut foarte mult în ultimii ani, iar dovada este și numărul mic de lovituri de care a avut nevoie câștigătorul, Nocolae Kovacs, de la prima categorie – 67 față de <<parul>> terenului care este de 72 de lovituri. Același lucru l-am remarcat și la celelalte divizii și este un lucru îmbucurător că tot mai mulți practicanți ai golfului aleg să petreacă timp în pregătire și pe teren și asta îmi dă încredere că, la un moment dat, România va avea jucători pe tururile europene”, a declarant Demis Papillon, fondatorul academiei.

Competiția de anul acesta a marcat o premieră pentru Europa de Est în acest domeniu. 30 de jucători au concurat și la competiția desfășurată în nocturnă, denumită „Night Rainbow Golf Tournament” și câștigată de Ionuț Șișu.

Clasamentul diviziei A din competitie:
1. Nicolae Kovacs – 67 lovituri
2. Gelu Matei – 70 lovituri
3. Marc Jedlicki, Svetoslav Stanislavov, Bogdan Jigman – 72 lovituri
4. Dinu Pescariu – 73 lovituri
5. Razvan Marcu – 74 lovituri

Ediția de anul acesta a fost împărțită pe trei divizii valorice pentru seniori, dar a inclus și o categorie destinată doamnelor și una juniorilor.

Academia de Golf Demis Papillon este o organizaţie non-guvernamentală care militează pentru dezvoltarea şi popularizarea golfului în România. Demis Papillon a fondat în 2009 Academia și vizează pe termen scurt dezvoltarea jucătorilor de golf în Constanţa şi Bucureşti, urmărind, pe termen lung, creşterea şi formarea jucătorilor de golf din România, Bulgaria și Europa de Est. Din 2014 DPGA devine partener al cunoscutei scoli de golf Gary Ewdin din Australia, scoala care are filiale deschise pe toate continentele lumii.

loading...