Breaking news

Românul Carol-Eduard Novak, medalie de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra

Carol-Eduard Novak a cucerit prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice de la Londra. Sportivul a câștigat medalia de aur în concursul de ciclism.

Performanță fantastică pentru românul Carol-Eduard Novak. Sâmbătă, sportivul a câștigat aurul în proba de ciclism de la Jocurile Paralimpice din Londra.

Românul s-a impus în finala probei de urmărire individuală pe velodrom, pe 4 km, cu timpul de 4’42”, după ce în calificări stabilise un nou record mondial, în 4’40″315/1000.

Românul, în vârstă de 36 de ani, originar din Miercurea Ciuc, și medaliat cu argint şi la ediţia precedentă a Jocurilor Paralimpice, precum şi triplu campion mondial, l-a învins pe coechipierul său de la echipa Tuşnad Cycling Team, cehul Jiri Jezek, înregistrat în 4’45″232/1000.

Eduard Novak, fost patinator de viteză, dar are un laba unui picior amputată, în urma unui accident de circulaţie cu 16 ani în urmă, şi-a adjudecat titlul de campion paralimpic la categoria C4.

Medalia de bronz a fost câștigată de britanicului Jody Cundy, întrucât columbianul Diego German Duenas Gomez nu s-a prezentat.