Breaking news

Românii vor vorbi gratis la telefon în Europa. UE a eliminat tarifele de roaming

Parlamentul European a votat eliminarea tarifelor de roaming la apelurile efectuate în interiorul Uniunii Europene.

inselatorie prin telefonEuroparlamentarii au votat cu o largă majoritate propunerea Comisiei Europene de eliminare a tarifelor de roaming în UE.  Însă această prevedere va intra în vigoare abia la 15 decembrie 2015, și nu la 1 iulie 2014, așa cum solicitase Comisia Europeană.

Pentru a proteja companiile telecom faţă de „folosirea abuzivă” a serviciilor de roaming, membrii ITRE au solicitat CE să propună o serie de măsuri care să permită firmelor sa aplice tarife în situaţii excepţionale. Aceste tarife vor fi însă sub nivelul celor aplicate în prezent.

Comitetul pentru Industrie, Cercetare şi Energie a decis interzicerea practicilor de blocare sau de încetinire a conţinutului de internet. Companiile vor putea, în continuare, să furnizeze „servicii specializate”: televiziunea prin internet (IPTV), video la cerere, anumite aplicatii, precum imagistică medicală de înaltă rezoluţie, săli de operaţie virtuale, aplicaţii cloud care necesită prelucrarea unor cantităţi mari de date şi care sunt vitale pentru activitatea întreprinderilor, în măsură în care acest lucru nu afectează vitezele de internet promise altor clienti.