Breaking news

Românii vor lua și în acest an, lumină, în noaptea de Înviere, adusă de la Ierusalim

Și în acest an, românii vor lua lumină în noaptea de Înviere, din Lumina Sfântă, adusă cu un avion de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

lumina sfantaO delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor va merge la Ierusalim pentru a aduce în țară, de la Mormântul Sfânt, Lumina de Înviere.

Ca în fiecare an, pentru a spori bucuria clerului şi credincioşilor de Sfintele Paşti, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai 2013, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special. Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (ora 24:00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală”, se arată în comunicatul de presă al Patriarhiei Române.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (salonul oficial) în seara zilei de 4 mai 2013, în jurul orei 19:00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor.

De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escală în municipiul Cluj-Napoca) şi Timişoara pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul României.