Breaking news

Românii, umiliți și cu banii luați

loading...

După dictonul ”orice venit se impozitează”, guvernul vrea să facă rost de bani prin impozitarea drepturilor de autor. Peste 500.000 de români cu profesii liberale sunt umiliți lunar de actualul Guvern, care i-a pus pe drumuri pentru a plăti taxe și impozite suplimentare, obligându-i să stea la cozi interminabile.

editorialGuvernul Boc, a stat, a stat și s-a gândit cum să mai facă rost de niște bănuți la punguța statului.  Când a fost vorba de marea evaziune fiscală de miliarde de euro, din țigări și alcool, guvernul n-a văzut, n-a auzit, dar a aflat că artiștii, jurnalișii și românii cu profesii liberale câștigă atât de mult din drepturi de autor încât s-a decis să le pună niște biruri în plus.

Însă nici când este vorba să ia bani de la populație, statul guvernat și administrat de Emil Boc, nu sunt în stare să facă un act legislativ clar, coerent și ușor de aplicat în practică. După ce au dat o ordonanță de urgenă privind impozitarea drepturilor de autor, au venit și normele de aplicare. Numa că cele două acte normative se bat cap în cap. Că așa e la români ce face stânga nu trebuie să știe dreapta. Numai că cele două acte normative au fost elaborate de aceeași echipă de ”profesioniști” păstorită cu atâta mândrie de Emil Boc.

Și uite așa cu mic cu mare, speriați de amenzile uriașe, s-au îngrămădit românii să își plătească dările către stat, fiind nevoiți să stea la cozi pentru a da un leu la șomaj în timp ce formularul pentru taxa de șomaj costă 4 lei. Aberații cât casa, care într-o țară normală nu există, indiferent de sistemul politic, comunist, regal, democratic sau…cum o mai fi.

Întrebat de reporteri cu privire la faptul că românii sunt puși pe drumuri de guvern aiurea, Boc a zis că nu e adevărat, că oamenii stau la coadă din alte motive. Câtă îngâmfare, ipocrizie și prostie să fie într-un singur om care gestionează banii țării de doi ani de zile. După el a venit Ministrul Vlădescu care luat la rost de o jurnalistă cu privire la lege, Vlădescu i-a răspuns cu o amenințare gen că să o verifice dacă nu face evaziune fiscală cu drepturile de autor.

Ministrul Muncii nu a fost nici el mai prejos, a privit filmulețul oferit de jurnaliști cu cozile de la ghișee și a spus că ce: ”50 de oamnei stând la o coadă e mult???„ Că el nu vede nicio coadă. că jurnaliștii exagerează. Deci vinovații pentru haosul din cele două acte normative emise de Guvern sunt….jurnaliștii? În ce țară trăim? Cu ce conducători? Nici în Burkina Faso nu există asemenea guvernanți mai incompetenți și proști grămadă.

Societatea Academică Română, care îi purta osanale lui Băsescu și PDL-ului s-a săturat de tâmpenile guvernului și a luat poziție fermă față de actul normativ cerând abrogarea legii și demiterea celor ce au redactat-o. Un demers normal de bun simț dar…cine să audă…Boc? Băsescu? Nu..nici vorbă…ei sunt surzi și muți când e vorba să dea explicații cu privire la aberațiile create de ei. Mă întreb, retoric, firește, când se vor trezi românii și vor ieși din casă cu cățel cu purcel și să meargă să îi dea afară cu forța din palate pe sloata asta de corupți și incompetenți? Altă soluție nu este, decât actualul guvern să plece urgent cât mai avem o șansă, noi , ca nație, să ne revenim.

loading...