Breaking news

Românii se întorc în cinematografe. În 2010 s-au vândut 3,5 milioane bilete în București

Dezvoltarea Mall-urilor a dus indirect la dezvoltarea rețeleleor de cinematografe și implicit la creșterea numărului de români care merg la film.

Potrivit estimărilor, în 2010, în București au fost vândute circa 3,5 milioane bilete, iar pentru 2012, se estimează o creștere cu un milion de bilete.

În București sunt aproape 18.000 de locuri în 17 cinematografe. Dintre acestea, 13.000 sunt cele din cinemaurile din malluri. În provincie sunt 18 cinematografe moderne din 50 existente, care au aproximativ 12,000 de locuri.

Piața cinematografică din Capitală este în continuă dezvoltare. Grand Cinema Digiplex deschis în centrul comercial Băneasa, vrea să dețină monopolul pe piața din bucurești a cinematografelor.

Este vorba de un centru multimedia complet digitalizat, unic, cu 13 săli ce vor avea în total 2.600 de locuri, care urmează a fi inaugurat săptămâna aceasta.

Grand Cinema Digiplex va transmite în sălile sale spectacole live de pe Broadway, operă sau evenimente. Potrivit lui Ergen, acest conținut alternativ va reprezenta 5% până la 10% din businessul cinematografului, însă cu potențial de dezvoltare până la 15%. Noul concept dezvoltat de cei de la Băneasa Shopping City a necesitat o investiție de 19 milioane de euro (din care un milion de euro a fost folosit pentru achiziția proiectoarelor), iar pentru primul an de funcționare se estimează comercializarea a 800.000 de bilete.