Breaking news

The Economist:Românii, sătui de Traian Băsescu

The Economist a publicat un articol în care spune că românii par să se fi săturat de Traian Băsescu.

În cadrul articolului intitulat „Politica în România: un Guvern nou, probleme vechi„, revista The Economist scrie că românii s-au cam săturat de Preşedintele Băsescu, al cărui mandat durează până în 2014, afirmând că noului Guvern de la Bucureşti îi va fi greu să recupereze terenul pierdut până la scrutinul parlamentar programat în noiembrie.

Traian Băsescu are multe calităţi, dar cele bune (umorul şi energia neobosită) se erodează, iar cele plictisitoare (impredictibilitatea, obiectivitatea redusă) îi deranjează din ce în ce mai mult chiar şi pe susţinătorii săi. Noii echipe guvernamentale conduse de Mihai Răzvan Ungureanu, un istoric poliglot educat la Oxford care până acum a condus Serviciul de Informaţii Externe, îi va fi greu să recupereze terenul pierdut până la scrutinul parlamentar din noiembrie. Mandatul lui Traian Băsescu durează până în 2014, dar majoritatea românilor par să se fi săturat de el„, scrie The Economist.

Publicaţia mai scrie şi faptul că fostul guvern condus de Emil Boc a demisionat „pe fondul protestelor faţă de măsurile de austeritate, corupţie şi incompetenţă”.

Protestele din România au continuat” şi după reinstalarea în funcţie a lui Raed Arafat, cauza principală a manifestaţiilor fiind „aroganţa guvernanţilor”. (…) Premierul Emil Boc, aflat în funcţie din 2008, a demisionat pe 6 februarie, împreună cu întreaga echipă guvernamentală, pentru «atenuarea tensiunilor sociale» şi stabilizarea economiei„, protrivit The Economist.