Breaking news

Românii răpiți și sechestrați și în India au fost eliberați

Ministerul de Externe anunță că cei doi români reținuți de niște comercianți indieni au fost puși în libertate și se vor reîntoarce în țară sâmbătă.

La nici 24 de ore de când Ambasada României de la New Dehli a fost sesizată de firma românească cu privire la faptul că doi angajați ai săi, cetățeni români, au fost reținuți de niște comercianți indieni, MAE anunță ca a reușit să obțină eliberarea lor.

În urma demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, al Poliţiei Române şi al consulului onorific al României din Chennai (India), cei doi cetăţeni români care ar fi fost lipsiţi de libertate în statul Kerala, din sudul Indiei, se află în momentul de faţă în libertate”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

Românii vor părăsi teritoriul Indiei în dimineaţa zilei de mâine, 3 noiembrie 2012, şi vor beneficia pe tot parcursul călătoriei de întoarcere în România de protecţie consulară din partea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române.

>