Breaking news

Românii răniți în accidentul de autocar din Bulgaria, aduși în țară cu elicopterul

Două elicoptere SMURD și trei aeronave Ministerului Afacerilor Interne au adus la București, românii răniți în accidentul de autocar din Bulgaria. Un autocar cu pasageri români care circula duminică de la Kusadasi spre România s-a răsturnat în pasul Republika din Bulgaria, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo.

elicopter raniti romani bulgaria17 din cele 27 de persoane aflate în autocar, au fost rănite duminică în urma producerii accidentului. Șase români aflați în stare gravă, au fost aduși cu elicopterul la București și internați la Spitalul de Urgență Floreasca, iar o persoană a decedat.

Pe lângă cele șase persoane aduse cu aeronavele MAI, restul persoanelor care se aflau în autocarul implicat în accident au intrat deja în țară cu un alt autocar pus la dispoziție de firma transportatoare.

Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca trei aeronave ale Inspectoratului General de Aviație al MAI să se deplaseze în Bulgaria pentru a aduce în țară persoanele rănite în accidentul din Bulgaria.

În jurul orei 16.20, a treia aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne a aterizat în București aducând patru persoane – trei femei și un bărbat. Alte două persoane rănite sunt deja internate în spitalul Floreasca, după ce au fost aduse în țară cu două elicoptere ale MAI, echipate medical.

În această dimineață, alte două elicoptere de tip SMURD s-au deplasat în Bulgaria la ordinul viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, acestea urmând să aducă în România persoanele cele mai grav rănite.

Poliția Română a efectuat primele verificări în țară privind firma transportatoare, șoferii și autocarul implicat în accident, nefiind evidențiate probleme din punct de vedere al avizelor și atestatelor prevăzute de legislația română în materie.

Autoritățile bulgare susțin că accidentul s-a produs pentru că autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat.

Autocarul răsturnat în Bulgaria aparținea Agenţiei de turism CAMIRA TURISM. Reprezentanţii CAMIRA TURISM s-au deplasat în Bulgaria la puţin timp după accident pentru a acorda asistenţă victimelor şi pentru a colabora cu autorităţile bulgare şi cu reprezentanţii MAE în Bulgaria.

Ministrul pentru IMM-uri,Mediul de Afaceri și Turism, Florin Jianu a dispus înființarea unei celule de criză la nivelul Departamentului pentru IMM- uri, Mediul de Afaceri și Turism și al Autorității Naționale pentru Turism.

Din primele verificări societatea tour operatoare care a organizat această excursie deține licență și brevet valabile precum și polița de asigurare împotriva insolvabilității și a falimentului.

Secretarul de Stat, în cadrul DIMMMAT, George Constantin Brezoi a luat legătura telefonic cu reprezentații managementului societății tour operatoare, în vederea evaluării situaţiei turiştilor români şi a identificării în regim de urgenţă a măsurilor optime de sprijin a acestora. Aceștia l-au informat ca se află deja în Bulgaria, fiind trimis și un alt autocar pentru a prelua turiștii a căror stare de sănătate permite continuarea călătoriei până în România.

>