Breaking news

Românii pot lucra în Spania doar cu permis de muncă

Oficialii spanioli schimbă condițiile de muncă pentru români. Cei care vor să lucreze în Spania, cetăţenii români vor avea nevoie de un permis de muncă.

munca.spaniaMinisterul spaniol al Muncii şi Imigraţiei,  a decis ca  românii să poată lucra în Spania doar în baza unui permis de muncă. Oficialii ministerului precizează însă că măsura va fi una temporară. Românii cae deja lucrează în Spania nu vor fi afectați de această măsură a guvernului spaniol.

Ministrul spaniol al muncii şi imigraţiei, Valeriano Gómez, urmează să prezinte vineri, în Consiliul de miniştri, propunerea de a reinstitui, aşa cum prevedea acordul la care se ajunsese în 2008, o perioadă de tranziţie în ceea ce priveşte accesul românilor pe piaţa muncii din Spania. Concret, românii care vor dori să vină în Spania să muncească vor fi nevoiţi să ceară o autorizaţie, ce poate fi eliberată pe baza unui contract de muncă.

Autorităţile spaniole susţin că aceasta este o măsură strict tehnică, bazată pe consideraţii interne, generate de situaţia de pe piaţa muncii din Spania, şi se încadrează în politica generală adoptată de guvernul spaniol în materie de imigraţie, prin intermediul dialogului cu actorii sociali, şi care urmăreşte ajustarea fluxurilor de intrare a străinilor, în funcţie de nevoile de pe piaţa muncii. În cazul românilor, aceştia sunt activi în număr mare şi sunt pe deplin integraţi în societatea spaniolă, consideră Ministerul spaniol menţionat.