Românii, obligați să plătească un 6 lei pe lună că să vadă Pro TV

Pro Tv bagă mâna adânc în buzunarul românilor și îi obligă pe aceștia să scoată lunar, din portofel, câte șase lei de căciulă, dacă vor să mai vad programele postului tv.

pro tv baniDe la 1 septembrie Pro TV nu se mai vede ”gratis”. Cine vrea să o vadă pe Esca și de la începutul toamnei, vor fi nevoiți să scoată în jur de șase lei lunar, doar pentru a putea vedea în continuare Pro TV.

Adrian Sârbu, directorul CME și al Trustului Pro a făcut o ofertă de preț avantajoasă pentru companiile mari de cablu precum, RCS&RDS, UPC și Dolce Romtelecom. Acestea primesc o reducere și de 66% față de cabliștii micuți care sunt în stiuația de a da faliment.

Pro TV a spus că operatorii prin cablu care nu au peste 300.000 de abonați, vor trebui să achite un euro (plus TVA)/ abonat/ lună, fără posibilitatea obținerii vreunui discount.

Dacă un pachet de bază costă în medie 25 de lei, majorarea acestuia cu încă 6 lei înseamnă faliment curat pentru micii cabliști care au câteva mii de abonați.

Astfel că firmele de cablu fie scot Pro Tv din grila de programe, fie majorează prețul abonamentului cu 6 lei, fie fac un pachet special de programe tv pentru care abonatul să plătească separat de pachetul de bază.

Prin această mișcare PRO TV vrea să își asigure lunar, un buget de circa 30 de milioane de euro doar din taxa tv, la care se adaugă și încasările din publicitate.

Prețul pe care trebuie să-l plătească abonații doar pentru Pro TV este cu 50% mai mare decât taxa tv pentru Televiziunea Română, care are în portofoliu patru canale naționale, unul internațional și cinci posturi regionale.

Și Antenele lui Voiculescu iau în calcul ieșirea din lista de must carry și trecerea la plata directă de către abonați. În acest caz, prețul abonamentului tv ar exploda iar multe firme de cablu ar da faliment, în timp ce numărul abonaților la televiziunea prin cablu va scădea simțitor.

>