Breaking news

Românii, obligaţi să mai stea încă o lună în casă. Iohannis a prelungit starea de urgenţă

Pentru prima dată în istorie,românii îşi vor petrece Paştele în izolare, fără poată merge la biserică.  Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenţă cu încă o lună.

Românii sunt nevoiţi să mai stea cel puţin o lună de zile, în izolare la domiciliu. Preşedintele României a prelungit starea de urgenţă până în 14 mai 2020.

Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe întregul teritoriu al României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19. În pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluției pandemiei la nivel global. Dimpotrivă, numărul persoanelor infectate cu coronavirus, cât și numărul deceselor provocate de acesta cresc zilnic într-un ritm alert. Este absolut evident că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat, chiar și în contextul adoptării încă de acum o lună a unor măsuri de distanțare socială fără precedent, prin instituirea stării de urgență. Cu siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate”, a anunţat Iohannis.

Până azi, România a raportat 6879 de persoane infectate cu noul coronavirus şi 346 decese.

Parlamentul României trebuie să se reunează în şedinţă extraordinară pentru a da votul cu privire la noul decret de decretare al stării de urgenţă. Dacă Parlamentul respinge decretul, starea de urgenţă încetează.

>