Breaking news

Românii nu scapă de restricţii. Iohannis a anunţat prelungirea stării de alertă cu încă o lună

Preşedintele României, Klaus Iohnanis a anunţat miercuri, că starea de alertă din România se prelungeşte cu încă 30 de zile din cauza creşterii alarmante a noilor cazuri de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 641 noi cazuri de infectare în România, cu noul coronavirus.

Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19. Este mult. Este foarte mult. Și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții! Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele! În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări“, a anunţat Klaus Iohannis.

Până astăzi, 15 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 34226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 641 noi cazuri de îmbolnăvire.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24155 au fost externate, dintre care 22049 de pacienți vindecați și 2106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1952 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 248 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 886.918 de teste.

>