Breaking news

Românii nu renunță la proteste

Pentru a șasea zi consecutiv, românii au ieșit în stradă ca să ceară demisia lui Traian Băsescu.

Românii nu renunță la protestele de stradă, chiar dacă Raed Arafat a fost repus în funcție. Miza protestelor o reprezintă în acest moment căderea regimului Băsescu-Boc-Udrea.

Bucureștenii s-au adunat în Piața Universității încă de la ora 13.00. În jurul orei 18.00, la kiolmetrul o al democrației se adunaseră peste 1.000 de persoane.

Înarmați cu pancarte antiBăsescu și antiBoc, protestatarii îndură frigul năprazinc cu speranța că vor reuși să doboare un regim pe care nu îl mai vor la cârma țării.

Nici Udrea și nici Anastase nu sunt uitate de protestatari. Prin lozinci gen ”Udrea taci din gură că ai treabă pe centură” și ”Suntem 500.000, ne-a numărat Anastase”, protestatarii își manifestă nemulțumirea față de cele două lidere ale PDL.

Aproape fiecare protestatar venit în Piața Univeraității poartă câte o pancartă cu mesaje antiguvernamentale și antiputere.

Pentru că azi, Curtea Constituțională a decis să amâne decizia privind legea comasării alegerilor, protestatarii strigau de zor: ”Vrem anticipate, nu alegeri comasate!”.

Sloganuri precum ”Sunt un ciumpalac votant!”, ”Jos Găozaru!”, ”Roberta și Cotoi la pușcărie amândoi! Hoții lui Băse!”, ”Oprea fii demn, sinucide-te ca Milea!”, ”Ne-ati dat blugi să ne faceți slugi!”, ”Opriți istoria, cobor la prima!”, ”Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați!”, sunt afișate în așasea zi de proteste în Capitală.

Și românii din provincie de la Timișoara, Iași, Sibiu, Brașov, Constanța, Bacău, Cluj, Craiova au ieșit în stradă să strige demisia lui Traian Băsescu.

>