Breaking news

Românii morți și răniți în accidentul din Muntenegru, urmăriți de blestemul Rusaliilor

Dacă ar fi ţinut cont de tradiţiile şi superstiţiile populare de Rusalii, românii ar fi putut evita tragedia de duminică din Muntenegru.

romani morti accident muntenegruCredinţa populară spune că cele trei zile de Rusalii sunt  extrem de periculoase. Din acest motiv tradiția spune că nu este bine să faci munci casnice și nici drumuri lungi, în aceste zile.

Una dintre multele interdicţii din zilele de Rusalii îi priveşte pe călători. În sensul că aceştia trebuie să evite ca în aceste zile să pornească la drum lung. În cazul în care pleacă la drum, ei trebuie să evite răscrucile de drumuri, malurile apelor, marginile de pădure sau cărările înguste.

Din păcate cei 47 de români aflați în autocar, fix asta au făcut, plecând în pelerinaj prin Muntenegru.

Tradiția populară spune că sufletele morţilor părăsesc mormintele în Joia Mare (înainte de Paşte) şi se reîntorc în sâmbăta Rusaliilor, sub forma Ielelor sau a Rusaliilor.

Iele, zâne, şoimane, milostive, doamne, împărătesele-văzduhului, ursoaice – trebuie respectate pentru că, în caz contrar, aduc după ele boli grave, nenorociri şi chiar moarte.

Autocarul cu 47 de oameni la bord a căzut, duminică după-amiază, în canionul Moraca din Muntenegru. Bilanţul provizoriu al victimelor este de 18 morţi, toţi români. Iar alte 29 de persoane sunt rănite, fiind internate în stare gravă  la spitalul din Podgorica.

Marius Usturoiu, proprietarul agenţiei de turism care a organizat circuitul în Muntenegru şi Croaţia spune că autocarul în care se aflau turiştii în momentul accidentului aparţinea operatorului Gregory Tour, iar aceştia sunt răspunzători de incident.

Autocarul românesc implicat în tragedia din Muntenegru nu poate fi scos din râpă, din cauza terenului extrem de dificil informează autoritățile muntenegrene.