Breaking news

Românii din SUA au făcut chetă pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Ortodocşii români din Statele Unite au pus mână de la mână și au adunat 16.000 de dolari pentru a-i dona Patriarhiei Române ca să sprijine astfel, lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului.

Românii din America donează bani pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului de la București.

Credincioşii din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din America au colectat 16.000 de dolari care vor fi trimişi electronic în contul Patriarhiei Române.

Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Nathaniel al Episcopiei Ortodoxe Române din America a transmis Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi o scrisoare în care precizează că lucrările la Catedrala Neamului vor fi sprijinite financiar şi ulterior, în măsura în care se poate.

În prezent, pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului se lucrează la realizarea elementelor care vor forma subsolurile 2 şi 1 ale edificiului. În perioada 25 octombrie – 1 noiembrie a continuat armarea, cofrarea şi betonarea elementelor ce vor forma încăperile de sub cota 0. Acum se lucrează deja la cota – 6.80, iar placa de la acest nivel este turnată în mare parte. Şi armătura rigidă specială pentru aceste subsoluri este montată în proporţie de 70%

Arhiepiescopia Bucureştilor a contribuit cu aproape un sfert din fondurile strânse până acum la nivel naţional, bucureştenii donând în jur de 2,5 milioane de lei în acest sens. La aceştia se adaugă o sumă de zece ori mai mare, contribuţia administraţiilor locale din București la ridicarea edificiului, adică 25 milioane de lei.

Catedrala Mântuirii Neamului va costa circa 200 milioane  euro și va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic.

>