Breaking news

Românii din Italia, obligați de fiscul de la Roma să plătească impozit pentru casele din România

Fiscul din Italia obligă românii rezidenți în această țară să plătească impozit pentru proprietățile deținute în România.

Italienii vor să scape de problemele financiare pe spatele românilor, pe care îi obligă să plătească un impozit pentru proprietățile pecare le dețin în România.

Românii care sunt rezidenți în Italia au primit notificări de la Fiscul din Roma, prin care sunt somați să plătească statului italian o diferenţă de impozit pentru locuinţa din România.

Autorităţile italiene vor un impozit de 0,76% din preţul cu care aceştia au cumpărat locuinţa din România, cotă din care este scăzut impozitul plătit deja statului român pentru acel imobil.

Însă în România, persoanele fizice plătesc o cotă de 0,1% la valoarea impozabilă, ceea ce face ca românii să plătească italienilor un impozit mai mare decât cel datorat în propria țară, chiar dacă va fi acordată o deducere aferentă impozitului plătit în România.

Guvernul României a solicitat oficialilor europeni o precizare cu privire la această prevedere, astfel încât să se vadă dacă nu cumva  noul regim fiscal nu încalcă prevederile convenţiei încheiate de cele două ţări privind evitarea dublei impuneri.