Românii din diaspora cer dublarea secţiilor de vot la alegerile prezidențiale

Federația asociațiilor de români din Europa cer Ministerului de Externe să mărească numărul secțiilor de vot din străinătate, astfel încât toți românii aflați în Diaspora, să poată vota viitorul președinte al României.

romania vot europarlamentare 2014Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că în străinătate vor fi organizate 294 de secţii de votare, un număr egal cu cel de la alegerile prezidențiale din 2009.

Lucru care a stârnit nemulțumirea Federației asociațiilor de români din Europa care spun că din 2009 și până în 2014, numărul românilor care se află în afara granițelor țării, a crescut cu aproximativ 20%.

Președintele Federației amenință Ministerul de Externe cu plângeri penale dacă românii din diaspora nu își vor putea exercita dreptul de vot din cauza lipsei urnelor.

“Dacă românii din diaspora nu vor putea să-şi exercite votul din cauza lipsei urnelor, FADERE va face plângere penală responsabililor din Ministerul Afacerilor Externe insărcinaţi cu organizarea alegerilor în diaspora, pentru incălcarea Constituţiei” a declarat Daniel Țecu, președinte FADERE-  Federația asociațiilor de români din Europa.

 

Daniel Țecu spune că numărul secţiilor de vot ar fi trebuit să fie cel puţin dublu evitând astfel scene de violenţă ca cele din 2007, când românii supărati că nu au putut vota au scos din balamale, efectiv, poarta Ambasadei Române din Madrid.

FADERE spune că dacă Ministerul Afacerilor Externe, nu are încă date cu privire la numărul românilor din afara ţării, Federația pune la dispoziţia Ministerului lista oficială a românilor din Spania şi localizarea lor geografică.

>