Breaking news

Românii care tranzitează sau pleacă în vacanță în Bulgaria – Ce măsuri trebuie să-și ia?

Traficul pe șoselele România-Bulgaria este deseori foarte mare, mai ales în zilele de weekend și de sărbătoare. Foarte multe mașini cu români se îndreaptă spre Bulgaria, fapt pentru care crește numărul de autoturisme care trec frontiera cu un procent semnificativ față de anul trecut.

Motivul aglomerării este că oamenii pleacă în vacanță câteva zile, când au liber. Alții călătoresc în interes de afaceri, sau pentru a rămâne o perioadă scurtă de timp în Bulgaria, mai ales dacă au posibilitatea de a găsi un loc de muncă mai bine plătit ca în țară.

Cei care tranzitează sau călătoresc pe terioriul Bulgariei trebuie să cunoască legislația actuală, aspecte despre asigurarea de sănătate, despre trafic, condiții medeo și altele. Există și o aplicație pe telefon pusă la dispoziție de MAE (Ministerul Afacerilor Externe): ” Călătorește în siguranță” , prin care pot fi alertați în caz de situații speciale, sau pot afla rapid informații despre proceduri în caz de accident, îmbolnăvire, furturi sau pierderea de acte și altele.

La fel ca în alți ani, probabil și în acest an românii vor alege Bulgaria ca destinație de vacanță în lunile de vară. De regulă mulți români își fac planuri pentru vacanța de vară din timp, interesul lor este îndreptat spre Bulgaria, Turcia Spania, Grecia. O parte dintre ei, care au bugetul mai mic, aleg variante de cazare mai modeste și apoi caută oportunități de distracție în stațiunile turistice, fac diferite excursii în alte zone mai frumoase.

Românii care pleacă în Bulgaria trebuie să-și ia anumite măsuri pentru că în această țară siguranța și criminalitatea sunt la nivel mediu. În Bulgaria s-au produs multe furturi de bunuri din mașini, furturi de autoturisme din parcări și chiar agresiuni. Având în vedere asta, cel mai bine este ca românii să-și facă o asigurare de furt. Societățile de asigurare auto ar trebui să aibă inclusă în poliță și acest risc, dar dacă nu apare, el poate fi cerut de client, va fi cotat separat. Acesta va reprezenta cel mult 10% din prima de bază.

Alte sfaturi de călătorie:

  • Respectați legislația locală în țara gazdă
  • Evitați zonele periculoase
  • Fiți atenți la bunurile pe care le aveți pentru că sunt foarte mulți hoți de buzunare în locurile aglomerate
  • Fiți atenți unde vă parcați mașina, s-au furat autoturisme și din parcările unor centre comerciale, sau a unor benzinării de pe autostradă
  • Fiți atenți la bagaje, nu le lăsați în grija unor persoane necunoscute
  • Alegeți o cazare la un hotel cu parcare privată care are camere de supraveghere sau pază
  • Aflați ce drepturi aveți în caz de anularea rezervărilor, de piederea de bagaje, furturi de bunuri din locurile de cazare, etc.

Numărul de accidente rutiere în țara noastră și în Bulgaria a crescut în acest an. România este pe primul loc în accidente rutiere, dar siguranța rutieră lasă de dorit și în Bulgaria.

Cei care au nevoie de un avocat accidente rutiere Bulgaria îl pot găsi destul de rapid pe Internet. Prin urmare, cei care vor un avocat care să cunoască toate procedurile în caz de accindente rutiere în Bulgaria pot apela la servicile oferite la cabinetul avocatului român în Bulgaria pe nume Denislav Marinov. Acest avocat oferă ajutor pentru români în caz de accident în Bulgaria. Este vorbitor de limba română, engleză și rusă, oferă servicii de consultanță clienților străini și bulgari.

Românii care au diferite probleme în Bulgaria (litigii, accidente rutiere, furturi de mașini, etc.) pot apela cu încredere la serviciile acestui avocat. La cabinetul său se oferă servicii juridice în diferite domenii, asigurări sociale, înființări de firme, servicii de consultanță în afaceri, de contabilitate, traduceri de acte, de documente tehnice și altele.

În Bulgaria tot mai mulți români vin să se bucure de sejur, se cazează în hoteluri și pensiuni, mai ales în stațiunile Albena, Balcic, Nisipurile de Aur, Nessebar. De asemenea, sunt mulți care vor să-și deschidă o afacere aici, să construiască zone private de stațiuni pentru a avea un hotel sau o pensiune. Oferta de locuri de muncă în sezonul estival crește și în acest an în stațiunile bulgare de pe litoralul Mării Negre vor veni cu siguranță foarte mulți turiști români dar și din alte țări ale Europei.