Breaking news

Românii au …talent la păcăleli?! Și-a oprit sau nu inima în direct? – VIDEO

Show-ul ”Românii au talent” contunuă să nască vii controverse și în acest an. Dacă anul trecut l-au scos drept cel mai talentat român pe Țuțu, un rapper analfabet, în acest an, cel mai talentat român este un….păcălici.

Cristian Gog, iluzionist și sau mentalist, a făcut o scamatorie de zile mari, în cadrul căreia ne-a lăsat impresia că și-a oprit singur, inima în direct. Dacă pe români a reușit să-i păcălească și i-a făcut să-l voteze ca fiind cel mai talentat, pe doctori nu îi poate duce cu preșul.

Pulsul poate fi încetinit, prin tehnici de meditație-yoga. Trebuie mult antrenament, dar un om obișnuit, dacă exersează anumite tehnici poate să-și reducă, voluntar, pulsul, la 28-30 de bătăi pe minut. Oprirea inimii (asistola), exprimată electrocardiografic printr-o linie izoelectrică, este un proces ireversibil, dacă nu se intervine din afară. După știința mea, nu poți să-ți oprești inima prin simple tehnici de exersare a voinței…Atenția publicului a fost focalizată asupra asistentei care îi lua pulsul lui Gog, la mâna stângă. Ca în multe trucuri folosite în spectacole, Gog ar fi putut desprinde electrodul de la mâna dreaptă, iar apoi, când a ”ieșit” din faza de concentrare, printr-o mișcare amplă, cu o respirație adâncă, putea să-și reatașeze electrodul, prin presiunea exercitată asupra acestuia”, a explicat pentru dcnews.ro, doctorul Ovidiu Chioncel  de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu Fundeni.

Cât privește trucul cu valiza și plicurile cu ceea ce credeau jurații, se pare că a fost un truc banal dar care a prins la români, drept….talent.

Într-o primă fază, o persoană ”aflată în spatele scenei” a trebuit să scrie pe cele trei coli de hârtie „răspunsurile juraților„, după aceea să le bage într-un plic, iar mai apoi să-l atașeze de spatele mesei ce avea să îi fie adusă pe scenă lui Cristian Gog.

Având ca reper doar videoclipul de mai sus, vă spunem că toată ”scamatoria„ s-a întamplat la minutul 9:22, când Cristian Gog trage simultan de pe masă plicul albastru (decupat pe dedesubt) împreună cu plicul maro (aflat sub masa pe o șină)… aceste două plicuri fiind paralele una față de alta dar despărțite doar de partea superioară a mesei.

Într-un final acesta a trebuit doar să suprapună acele plicuri astfel încât plicul de culoare maro să pară că se află în plicul de culoare albastră.

Așadar, în acest an românii au talent la..păcăleli și câștigă premii fabuloase de 120.000 de euro în cadrul unui show ce ar trebui să promoveze talentul și nu înșelătoria.