Breaking news

Românii au prins gustul antrenorilor personali de aerobic și fitness

În ultimii ani, tot mai mulți români, influențați și de serialele și filmele americane, aleg să aibă antrenori personali, așa numiții ”personal traineri”. Fie că este vorba de fitness sau aerobic, românii cu dare de mână, care vor să îți mențină silueta sau să își dezvolte armonios corpul, apelează la personal specializat în Bodybuilding.

antrenor personalSportul a devenit în ultimii ani, și în România, tot mai important pentru cei care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos.

Sălile de sport din România se înmulțesc an de an, ca urmare a cererii tot mai mari a serviciilor de fitness, aerobic, dar și de dans modern, Zumba sau Body Jam.

Dotarea cu aparate cardio şi fitness, serviciile oferite, locaţia, dar mai ales instructorii fitness au un rol hotărâtor atunci când decidem să mergem la o sală de sport.

Creșterea numărului de săli de sport a dus în mod inevitabil și la o cerere mai mare de instructori fitness.

Pentru a fi instructor fitness nu este suficient să ai o condiţie fizică bună şi să fi citit câte ceva despre corpul uman şi antrenamentele fizice.

Dezvoltarea societății, accesul la informație și dorința de a arăta cât mai bine, îi fac pe români să fie din ce în ce mai receptivi la varianta unui antrenor personal care să le îndrume pașii în sala de fitness.

Antrenorii de fitness și aerobic, sunt fie foști sportivi de performanță, fie români pasionați de sport, care și-au lucrat corpul exemplar și au urmat cursuri autorizate care le certifică calitățile profesionale.

Gimnaști, gimnaste, atleți, culturiști, tenismeni, care s-au lăsat de sportul de performanță, s-au apucat de fitness și aerobic, devenind personal traineri.

Ce face un personal trainer

Ca să devii personal trainer, trebuie să ai o condiție fizică de invidiat, care să fie un model pentru cei pe care vrei să-i antrenezi.

Exemplul personal este cel mai elocvent, aşa că felul în care arată instructorul fitness este important.

Instructorul trebuie să aibă cunoştinţe legate de corpul uman, să predea diverse tipuri de antrenamente şi modalităţile corecte de execuţie, să fie pasionat de sport.

Antrenorul personal este cel care ne îndrumă în sala de sport, ne oferă consultanţă sportivă, motivaţională, nutritivă.

Antrenorul personal ne oferă și informaţii preţioase cu privire la cele mai eficiente antrenamente.

Antrenorul personal este un fel de antrenor oficial pentru un sportiv, care-l ghidează și antrenează în activitate pentru a obține performanțele dorite.

Dacă de fel ești o persoană mai delăsătoare, care se urnește mai greu din loc și deloc autodidact, dar dorești să arăți bine, atunci, ai nevoie neapărat de un personal trainer.

Instructorii de fitness pot preda și cursuri de aerobic, step sau zumba

Mulţi instructori fitness urmează şi cursuri suplimentare pentru a putea preda în sălile de sport, special amenajate, și ore de spinning, aerobic, step sau zumba.

Numărul celor care merg la cursuri de dans în Bucureşti creşte de la an la an, și asta datorită faptului că au aflat beneficiile incredibile ale dansului asupra corpului uman.

Dansul este o formă de activitate care ne menţine activi, ne ajută să socializăm mai mult şi ne dezvoltă simţul creativ. Dansul este şi o formă de creştere a încrederii în sine.

Cercetările au demonstrat faptul că dansul îmbunătăţeşte memoria şi previne apariţia unor afecţiuni precum tulburările de memorie sau demenţă.

Dansul te ajută să-ţi îmbunătăţeşti flexibilitatea şi să reduci rigiditatea, ajutând la uşurarea durerilor articulare; menţinerea sănătăţii oaselor, muşchilor şi articulaţiilor.

Dansul şi acompaniamentul muzical au puterea să te detensioneze şi să-ţi redea bună-dispoziţie. Dansul chiar îţi îmbunătăţeşte starea de spirit şi previne stările de depresie.

Azur Dance Studio oferă cursuri de dans, fitness și aerobic. Antrenori specializați și profesioniști te îndrumă și antrenează atât la cursurile de dans modern, street dance, dansul mirilor dacă urmează să te căsătorești, sau la cursuri care te ajută să-ți menții silueta, precum Body Jum, Zumba sau celebrele cursuri de Aerobic.

Zumba este o combinaţie de mişcări de fitness şi dans pe cea mai recentă muzică. Personal trainer-ul Azur Dance Studio, Mihai Anton, te va îndruma pas cu pas la cursurile de zumba, program eficient şi uşor de urmat, inspirat din muzica latino ce arde calorii, va mobilizează la dans şi va bine dispune către o viaţă plină de veselie şi sănătate.

Un curs de Body Jam durează 55 de minute, fiind realizat pe cele mai actuale ritmuri muzicale, astfel încât caloriile să fie arse rapid, și fără să simți prea mult efortul depus.

Cursurile de aerobic, cele mai populare în acest domeniu, te ajută să îți îmbunătățești starea de spirit, forţa musculară şi condiţia cardio-vasculară în timp ce va antrenaţi întregi muşchii din corp.

La cursul de Aerobic, execuți o formă de exerciţiu fizic care combină exerciţii de aerobic ritmic cu stretching şi momente de rezistenţă pe fundal muzical. Cursul de aerobic permite ajustarea mişcărilor la diferite nivele de intensitate şi complexitate, în funcţie de posibilităţile fizice ale fiecăruia.

Așadar, nu stați în casă, mergeți la sala de sport, și faceți mișcare, cu sau fără muzică, cu sau fără personal trainer, pentru o viață activă și sănătoasă.

Creșterea numărului de săli de sport și fitness, a făcut ca mersul la ore de aerobic sau pentru diverse programe fitness să devină un fenomen social.