Breaking news

Românii au interzis în Olanda

Guvernul olandez a decis să prelungească cu doi ani, restricția de muncă pentru cetățenii români.

După ce în vară s-au opus aderării României la Shengen, olandezii ne prelungesc cu doi ani și restricțiile privind accesul românilor la muncă în Țara Lalelelor.

În timp ce Guvernul olandez ne dă interzis la muncă, Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, nu face decât să își exprime regretul prin intermediul unui comunicat de presă.

Este regretabil că unele state membre decid să prelungească restricţiile pentru cetăţenii noştri pe piaţa muncii, fără ca cifrele şi situaţia reală să o justifice. Din păcate, asemenea decizii nu susţin obiectivele UE de a construi o piaţă fără bariere şi restricţii interne.”, a spus Baconschi.

Măsura autorităţilor olandeze de menţinere a restricţiilor survine, în mod paradoxal, la scurt timp după publicarea unui raport al Comisiei Europene (11 noiembrie 2011) din care rezultă că, în statele membre care au acceptat liberalizarea, nu s-a înregistrat până în prezent un impact serios asupra nivelului şomajului sau salariilor. Dimpotrivă, au existat creşteri ale Produsului Intern Brut al ţărilor care au acceptat forţă de muncă din România şi Bulgaria.

Începând cu 1 ianuarie 2014, circulaţia lucrătorilor români în spaţiul UE urmează a fi liberalizată necondiţionat.

Românii au interzis la muncă în 11 ţări precum:Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda şi Spania.