Breaking news

Românii au cumpărat apartamente de 75 milioane euro de la dezvoltatorul SOBHA din Dubai în primele 7 luni din 2022

În contextul inflaționist și geopolitic actual, tot mai mulți investitori își îndreaptă atenția spre piața imobiliară din Dubai, unul dintre cele mai cosmopolite, dar și cele mai sigure orașe din lume. În luna iulie a anului curent, de exemplu, în Dubai s-au înregistrat nu doar cele mai multe tranzacții imobiliare lunare, ci acestea au atins și cea mai mare valoare din ultimii 13 ani (aproximativ 5,6 miliarde EUR), comparativ cu aceeași perioadă a anilor trecuți. Și românii se află pe lista celor interesați de Dubai, SOBHA, unul dintre cei mai apreciați dezvoltatori imobiliari din Dubai raportând anul acesta vânzări de 75 de milioane de euro către cetățenii români.

Piața imobiliară din Dubai în plină expansiune – creștere cu 61,7% a numărului de tranzacții imobiliare în 2022 vs. 2021

Conform statisticilor oficiale, luna trecută s-au înregistrat 7138 tranzacții imobiliare în Dubai, în valoare totală de circa 5,6 miliarde EUR (20,8 miliarde AED).

Per total, în primele 7 luni ale anului în curs, prețurile apartamentelor din Dubai au crescut cu aproximativ 7%, potrivit unui studiu Betterhomes. Se estimează că prețurile vor continua să crească, mai ales pe proiectele off-plan cu livrare în 2025-2026.

Românii au cumpărat anul acesta apartamente de 75 milioane de euro de la SOBHA, unul dintre cei mai apreciați dezvoltatori imobiliari din Dubai

SOBHA dezvoltă un întreg cartier în zona Meydan, cu multiple facilități pentru cei care vor locui acolo. Cartierul SOBHA Hartland va avea 40% din spațiu ocupat cu zone verzi, plajă privată de 1,8 km lungime, canal cu apă cristalină, restaurante și cafenele, magazine, săli de sport, locuri de joacă pentru copii, piscine, 2 școli internaționale care sunt deja funcționale și printre cele mai apreciate din oraș, plus multe altele.

“Colaborez de un an cu dezvoltatorul SOBHA, reprezentându-i în România, după ce şi eu am achiziționat 3 apartamente în complex anul trecut. Am analizat temeinic toate proiectele și dezvoltatorii imobiliari din Dubai și am ajuns la concluzia ca SOBHA reprezintă cea mai bună opțiune. De fiecare dată când merg la fața locului să văd cum evoluează lucrările (ultima vizită am făcut-o în iunie 2022), îmi reconfirm că am făcut alegerea bună. Am intermediat pentru SOBHA vânzări de peste 17 milioane de euro doar în ultimele 5 luni, iar acum așteptăm cu toții lansarea noului proiect SOBHA Heights, unde există deja o listă de așteptare pentru apartamente’ a declarat Răzvan Pascu, antreprenor și reprezentant SOBHA în România.

Prețurile la SOBHA Hartland încep de la 420.000 euro, iar cele mai vândute sunt apartamentele cu 2 camere (în rate pe 5 ani, câte 10% la fiecare 6 luni)

Conform datelor furnizate de dezvoltatorul SOBHA, cele mai vândute apartamente au fost cele cu 2 camere, unde prețurile pornesc de la 420.000 euro pentru un apartament cu un living și un dormitor, cu o suprafață de circa 80 mp. Iar în ultimele luni atenția investitorilor români s-a îndreptat spre locuințe mai mari, de 3 și 4 camere, ale căror prețuri pornesc de la 520.000 euro pentru 3 camere și 775.000 euro pentru 4 camere. Toate se achită în rate pe 5 ani, câte 10% la fiecare 6 luni, iar avansul pentru rezervare este de doar 2%.

Motivele pentru care românii investesc în Dubai – 0% taxe și impozite, randament peste medie pe proiectele off-plan, posibilitatea de plată în rate pe 5 ani, garantarea investiției de către Guvern

Denumit adesea “Noua Elveție”, grație neutralității politice pe care a dovedit-o de-a lungul timpului, mai ales în ceea ce privește depozitarea averilor oamenilor de afaceri de pretutindeni, Dubaiul oferă numeroase motive pentru care investitorii de pretutindeni au luat în considerare în ultimii 2 ani să își îndrepte atenția spre Emiratele Arabe Unite.

Printre principalele motive se află faptul că nu există taxe şi impozite pe proprietate şi trebuie achitată către Guvern o singură taxă de 4% din valoarea imobilului, un fel de taxă de intabulare. De asemenea, pentru proiectele off-plan ratele se plătesc în conturi escrow, ceea ce înseamnă că sumele de bani nu ajung la dezvoltator decât în momentul în care aceșta termină de construit pe faze de proiect, banii investitorilor fiind astfel garantați de Guvern. Totodată, randamentul net pe termen lung al închirierilor de locuințe în Dubai poate ajunge până la 15% pe proiectele achiziţionate off-plan.

Varianta de plată în rate pe 5 ani (inclusiv 2 ani după predarea imobilului) până în 2027, fără dobândă, este o altă facilitate de care clienţii pot beneficia în momentul achiziției unui apartament la SOBHA, precum și posibilitatea de a obține rezidență și rezidență fiscală în Dubai, dacă se dorește.

>