Breaking news

Românii arestați și condamnați în Grecia, au fost repatriați în țară

Cei opt suporeri români reținunți, arestați și condamnați în regim de urgență la Pireu în Grecia, pe motiv că aveau fumigene la meciul României, au fost expulzați în țară.

suporteri romani arestati in greciaDupă trei zile de arest, suporterii vor ajunge în România, în această seară, urmare a demersurilor efectuate de Ambasada României în Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cei 8 cetăţeni români, suporteri ai echipei naţionale de fotbal a României, reţinuţi de către Poliția elenă la intrarea pe stadion pentru posesie de materiale pirotehnice interzise, urmează a fi repatriaţi în cursul acestei zile. Reprezentanţii misiunii diplomatice au acordat, pe durata perioadei în care aceştia au fost reţinuţi, asistenţă consulară de specialitate, fiind alături de cetăţenii români aflaţi în dificultate. Ambasada României la Atena a menţinut, în mod constant, legătura cu autorităţile locale, în vederea  monitorizării evoluţiei cazului. Totodată, menţionăm faptul că mulţumită demersurilor întreprinse de reprezentanţii ambasadei, autorităţile elene au accelerat formalităţile aferente procedurii de expulzare”, se precizează în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Românii au fost reținuți înainte de meci pentru că au avut la ei nişte fumigene cu care voiau să fac o coregrafie de culori. Au fost duşi la o secţie de poliţie din apropierea stadionului, după care au fost dispersaţi pe 4 secţii de poliţie, pe 4 arii diferite, 4 locaţii. Iar sâmbătă au fost judecați în regim de urgență urgență și au fost condamnați la 5 luni de închisoare cu suspendare.

Românii au făcut apel al decizia judecătorilor greci și deși instanța a decis că românii pot să plece acasă, poliția a hotărât să nu îi elibereze din închisoare.

Ambasada României la Atena a fost informată de ieri că opt cetățeni români, care s-au deplasat în Grecia cu ocazia meciului dintre cele două echipe naționale de fotbal, au fost reținuți. Astfel, aceștia au fost reținuți sub acuzaţia deţinerii de torţe şi fumigene, materiale interzise de către legislaţia elenă la intrarea pe un stadion.