Breaking news

România vrea să organizeze Campionatul European de Gimnastică Artistică din 2017

În anul 2017, România ar putea găzdui, după o pauză de 60 de ani, un nou Campionat European de gimnastică artistică. Federaţia Română de Gimnastică îşi va depune săptămâna viitoare, la Lausanne, candidatura pentru organizarea competiţiei europene din anul 2017.

sala gimnasticaPeste doi ani, Bucureștiul ar putea găzdui în noua Sala Polivalentă, ce urmează să fie construită în Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu, Campionatul European de Gimnastică Artistică.

Competiția urmează să se desfășoare în perioada 10-16 aprilie 217, iar România, care pune la bătaie un buget de aproape 2 milioane de euro, concurează cu Danemarca.

„Primăria Capitalei s-a angajat să fie partener în organizarea unui Campionat European în 2017. Săptămâna viitoare vom participa la susţinerea candidaturii. Să vedem dacă o vom primi, pentru că ne ducem la această susţinere fără ca obiectivul să fie măcar început, adică Sala Polivalentă. Sperăm că vom găsi înţelegere la Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică. România este o ţară cu tradiţie în acest sport şi ar fi o mare bucurie să reuşim să readucem gimnastica europeană aici, să arătăm că putem organiza competiţii atât de mari”, a declarat Adrian Stoica, preşedintele FRG.

Campionatul European din 2017 va fi mixt, feminin şi masculin, peste 700 de sportivi urmând să participe.

Site-ul Wikipedia indică la ediția din 2017, ca și oraș gazdă al Europenelor de Gimnastică Artistică Bucureștiul/Clujul.

În urmă cu 58 de ani, în anul 1957, România  organizat prima ediție a Campionatului European de Gimnastică Artistică.

În anul 2011, România a organizat Campionatul European de gimnastică aerobică.

În cazul în care Sala Polivalentă din București nu ar fi gata la timp, cea de la Cluj ar fi opțiunea a doua pentru România.

În clasamentul all time al europenelor, România conduce detașat în clasamentul pe națiuni, cu un total de 140 de medalii, dintre care 51 de aur, 48 de argint și 41 de bronz.

>