Breaking news

România va juca cu Ucraina în Cupa Davis

Romînia va juca cu reprezentativa de tenis masculină a Ucrainei în turul doi la Cupa Davis, al Grupei I din Zona Euro-Africană.

davis_cupUcraina a învins Letonia în primul tur al Gruepi I din Zona Euo-Africană și va întânli România în turul doi al Cupei Davis. În primul meci, Illia Marcenko l-a învins, vineri, pe letonul Andis Juska, scor 6-3, 6-2, 6-4. Tot vineri, Serghei Stahovski (Ucraina) s-a impus în faţa letonului Deniss Pavlovs, cu scorul de 6-2, 6-3, 6-4. Sâmbătă, perechea letonă Andis Jusla/Deniss Pavlovs a învins, cu scorul de 7-6 (7/4), 6-3, 6-2, cuplul Serghei Bubka/Serghei Stahovski.

Serghei Stahovski a adus Ucrainei calificarea în turul doi, impunându-se, duminică, în faţa letonului Andis Juska, scor 6-2, 5-7, 6-4, 7-6 (7/2). România si Ucraina nu s-au întâlnit niciodată în Cupa Davis, iar dacă vor câştiga partida din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane, Victor Hănescu şi colegii săi vor juca, în septembrie, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială. În caz contrar, ei vor juca pentru rămânerea în Grupa I.

În echipa Ucrainei, care îl are ca şi căpitan pe Orest Tereşciuk, cel mai bine clasat este jucătorul Serghei Stahovski, în vârstă de 24 de ani, care ocupă locul 70 în clasamentul ATP. Cea mai bună clasare din cariera lui Stahovski a fost în luna noiembrie a anului 2009, când sportivul a ocupat poziţia 54 în ierarhia mondială.

Echipa de Cupa Davis a României a ratat menţinerea în Grupa Mondială, fiind învinsă, cu scorul general de 3-2, de Suedia, în întâlnirea de baraj de la Helsingborg. România a evoluat ultima dată în prima grupă euro-africană în anul 2002, când a reuşit să se califice în barajul de promovare în grupa mondială. La baraj a învins Slovacia, în deplasare, scor 4-1.

>