Breaking news

România va juca cu Suedia în barajul din Cupa Davis

România va juca împotriva Suediei, pe teren propriu, în septembrie, în meciul de baraj pentru menținerea în Grupa I a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

cupa davisEchipa masculină de Cupă Davis a României va înfrunta jucătorii din Suedia, pentru a putea să se mențină în Grupa I a Zonei Europa – Africa.

Este pentru a treia oară când România joacă cu Suedia în Cupa Davis. Primele două partide fiind adjudecate de suedezi.  în 1979, Suedia se impunea cu 3-2 la București, când Bjorn Borg obținea victorii la simplu cu Ilie Năstase și Dumitru Hărădău, precum și la dublu, și în 2009, la Helsingborg, cu 3-2, când Robin Soderling făcea trei puncte pentru scandinavi (la dublu cu Lindstedt).

Partida dintre România și Suedia va avea loc în perioada 12-14 septembrie, la București. Suedia a fost învinsă de Ucraina cu scorul de 4-1, în weekend, la Malmo, în turul al doilea al acestui eșalon valoric.

România fusese învinsă tot de Ucraina, cu 3-1, la Dnepropetrovsk, în primul tur, la începutul lunii februarie 2014

Dacă va pierde cu Suedia, România mai are o șansă de a evita retrogradarea, să învingă în ultimul tur al barajului (24-26 octombrie) învinsa dintre Letonia și Austria.