Breaking news

România va juca cu Israel în Cupa Davis în primul tur al Zonei EuroAfricane

Potrivit tragerii la sorți efectuată joi în Dubai, România va juca cu Israel în primul tur din Grupa I a Zonei Euro Africane a Cupei Davis.

cupa davisLa patru zile de când au câștigat barajul cu Suedia, tricolorii și-au aflat adversarii din Cupa Davis. România va juca în martie, cu Israel, prima dispută din Cupa Davis din 2015.

Potrivit tragerii la sorți, cele patru meciuri de simplu și cel de dublu, se vor disputat în perioada 6-8 martie, în România.

Atât Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, cât și căpitanul nejucător al echipei României, Andrei Pavel, s-au declarat mulțumiți de tragerea la sorți.

Jucăm cu singurul cap de serie din Grupa I, Zona Euro/Africană care nu are bye, Israelul. Ne bucurăm că jucăm acasă, astfel că putem să ne alegem terenul, iar publicul va fi de partea noastră. Până acum avem doar victorii în faţa lor şi sperăm să ne menţinem aşa”, a spus George Cosac prezent la tragerea la sorţi din Dubai.

Andrei Pavel a declarat: Mă bucur, în primul rând, că jucăm acasă deoarece Israelul are o echipa destul de puternică, prin jucătorul lor de simplu, Dudi Sela, dar şi un dublu la fel de bun prin jucătorii Erlich şi Ram. Iar noi, pe lângă echipa noastră unită, vom avea publicul şi alegerea terenului.

România şi Israel s-au mai întâlnit până acum de 3 ori (1962, 1969, 1971), echipa tricoloră câştigând de fiecare dată partidele.