Breaking news

România va juca barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din 2014

După o pauză de 11 ani, România ajunge să joace barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din 2014, după ce marți seară a învins Estonia cu 2-0.

nationala fotbal romaniaSeară de vis pentru microbiștii români. Naționala lui Pițurcă păstrează încă o șansă de calificare la Mondialul din Brazilia de anul viitor. Și asta după ce România a învins cu 2-0 pe Estonia în ultimul meci din grupa D iar Olanda a învins Turcia cu 2-0.

România a deschis scorul în meciul cu Estonia în minutul 30, prin Marica care a executat un penalty obținut de Bogdan Stancu care a fost faultat în careu. Și tot Marica a mărit scorul la 2-0 în minutul 81, marcând golul cu capul la o centrare a lui Mățel.

Olanda a câștigat Grupa D cu un total de 28 de puncte iar România este pe locul doi cu 19 puncte. Ungaria 17 puncte, Turcia 16 puncte, Estonia 7 puncte și Andorra cu zero puncte.

Peste o lună, pe 15 și 19 noiembrie, România va juca în sistem tur-retur, barajul de calificare la Mondialul din Brazilia.

Ultimul turneu mondial la care a participat România a fost cel din Franța din 1998. În anul 2002, când naționala era antrenată de Hagi, România a pierdut barajul de calificare cu Slovenia.